Att fota katter

Ja, det är ju inte alltid så lätt. Jag brukar lätt komma upp i dryga 100 bilder per katt, och då är det kanske 3-4 bilder som jag tycker funkar. Är man ett riktigt proffs så behöver man ju inte riktigt så många bilder för att få ett gäng som duger (men tyvärr är jag ingen sådan)

När man har kull så brukar det bli svettigt. Speciellt som man helst ska försöka göra om proceduren 1 gång/vecka i 12 veckor för att kunna uppdatera hemsidan och visa bilder för kattungespekulanter. Nu tycker jag ju att det är roligt att fota, så själva "jobbet" är inte så betungande. Men det svåra är att få till acceptabla bilder. På vinterhalvåret är det som värst. Då är det som minst dagsljus, så det är bara helgerna (när man är ledig) som man kan fota.

Jag brukar försöka leta upp en plats med ljus bakgrund och som får bra med ljusinsläpp på sig. Helst vill jag ha ljuset lite snett bakom mig. Nu kan jag inte flytta mina fönster eller ändra solen, så man får ta vad man har. Sedan ska man lyckas få katten att vara kvar på den platsen, vilket ibland är lättare sagt än gjort. Det brukar dock fungera ganska bra att använda en vippa. Man ser nog ganska galen ut när man står och viftar febrilt med en vippa i ena handen och en kamera i andra, samtidigt som man försöker få fokus på katten och står i alla möjliga vinklar och positioner.

Som sagt, det blir ett gäng "obrukbara" bilder efter varje tillfälle och det är ofta som jag får mig ett gott skratt när jag går igenom bilderna på datorn. Det är allt från suddiga blurpar till svansar och tassar som far och flyger överallt. Det blir många skutt och hopp och det är egentligen helt otroligt att man kan få till bilder där katten ser hur lugn och stillsam ut som helst. Men det handlar om sekunder.

Det är tur att det är något man tycker är roligt :-)


Dagens bilder

Idag passade vi på att ha en liten fotostund medan det var ljust ute. Det blir mörkt så fort nu :-/ Senare på kvällen så blev det bad för 3 av katterna. TamTam var nöjd med att hon slapp undan, men vad hon inte vet är att det blir hennes tur imorgon ;-)

(Klicka på bilderna för större bildstorlek)

Strax efter att bilden tagits så åkte Frans på en "tass". Alvina ville ha platsen och råttan för sig själv.



   




Variation med en "Cat it Senses Play Circuit" :-)

Efter ett tag så tröttnade katterna på att leka med bollen i denna bana, och den stod oanvänd den mesta tiden. Jag funderade ett tag på om jag skulle sälja den eller om den skulle få vara kvar. Kattungarna tycker ju om att leka med den. Men så provade jag att lägga ner  godis i banan och hade en förhoppning om att leksaken skulle bli använd igen. Och, inte att förglömma, att katterna skulle få lite hjärngympa :-)

Det blev en lyckad framgång! :-)


För den som är nyfiken på Britten & Selkirken (eng. version)

Om Brittiskt Korthår



Om Selkirk Rex
 

TIPS

Om man har ett gäng kattlådor som man vill gömma undan lite snyggt så kan detta vara ett tips för dig! Jag köpte en PAX-garderobstomme på IKEA och sågade ut 3 st hål som ingångar för katterna. Katterna fick ett diskret toahus och matte slipper trampa på hårda pellets :-) Dessutom så ser det lite trevligare ut än 3 lådor på golvet. Nu kan man ju utnyttja huset som bänk också :-) Iallafall för katterna att hoppa upp på ;-)

Pris: 595 kr
Arbetsinsats: Skruva ihop möbel+ såga ut önskat antal ingångar.

Resultat:


Öppen dörr för rensning av låda :-)

bloglovin Qtcat Katteri

Skapa en profillänk
RSS 2.0