Kissekottarna inviger deras rastgård

Nu är "projekt rastgård" äntligen i mål! :-)
Det blev väldigt uppskattat och det var roligt att se deras reaktioner när de släpptes ut på grönbete. Frans har tagit på sig uppgiften att vara förste flygfä-jagare och står för en del av underhållningen då han studsar runt och gör akrobatkonster under sin jakt. MipMip låg som en stor svamp i gräset och rörde sig inte nämnvärt. TamTam växlade mellan svamp och gräsrullning och Trollet höll sig mest långt bort från Frans. Den enda katten som var smart nog att förstå att detta inte är allt som finns ute i den stora världen var Sudden. Efter två minuter i rastgården hade han inspekterat hur nätet gick och sedan lyfte han blicken och spanade på stolparna. Lite oskyldigt sträcker han på sig och vässar klorna i en av stolparna för att sedan i nästa sekund ta sats och börja klättra upp. Så Sudden är numera hårdbevakad när han är i rastgården ;-)
 
Har funderat på om jag ska klyva plaströr och sätta upp som "skal" på stolparna. Detta skulle förhindra att det blev klättervänligt. Det blir nästa steg :-)
 
Hur har jag gjort rastgården?
 
Rastgården består av:
9 st stängselstolpar (tryckimpregnerat trä, 2,5 m lång, 6 cm i diameter)
ca 1,5 st rullar rådjursnät (1 st rulle= 20 m * 2 m hög)
ca 13 rullar kantband i trä/rabattkant i trä (varje rulle är ca 2 m lång)
1 pkt häftklamrar
4 st kompostgaller (fungerar som dörr)
 
Den jobbigaste biten var att komma överens med den andre hälften om hur stor kattgården skulle vara :-/ Efter en lång förhandling så möttes vi halvvägs och vi började sätta ut och slå i stolparna. Nästa steg var att sätta i kantbanden nertill för att förhindra (en aning iaf) att de kan gräva sig ut eller in. Kantbanden fungerarade även som fäste för klamra fast nederkanten av nätet.
 
Sist upp kom nätet och detta fästes med häftklamrar på stolparna och i kantbanden. Dörren är en enkel variant som består av fyra stycken kompostgaller och dessa är fastsatta med märlor.
 
 
 
 
 

Nu är hemsidan uppdaterad lite här och var....

Nu har jag tagit mig i kragen och uppdaterat hemsidan där det behövs. Det var ett tag sedan.
Det finns även planer och nyheter som inte är presenterade ännu, men de kommer senare i höst :-)
 
Vi har tänkt att åka på SNRF:s utställning i Tierp den 29-30 september. Vi kommer nog med 3 st britter. Det hade varit roligt att även ställa Trollet, men hon är förhoppningsvis dräktig då :-) Så det får bli nästa år.
 
Mer information om utställningen hittar du på SNRF:s hemsida: www.snrf.org
PDF-inbjudan: http://www.snrf.org/files/Inbjudan-Tierp-2012.pdf
 
 
 
Nu har jag en vecka kvar att jobba sedan får jag äntligen lite semester! Då ska jag iväg och hälsa på några missar :-) Kattgården ska bli färdig och invigas och så blir det en hel del födelsedagar som ska firas, så det är ingen risk att jag sitter uttråkad denna sommar ;-)
 
 
 
 
 

Det blir aldrig som man har tänkt sig...

Det är något som är säkert iaf. Efter att ha fått ställa om siktet och målet en hel del och accepterat att läget ser ut som det gör så har jag beslutat mig för att ta ett litet steg i taget. Då blir man inte så knäckt om det inte går som man har tänkt. Jag känner fortfarande en stor besvikelse och önskar att jag hade gjort annorlunda, men gjort är gjort och det går inte att vrida tillbaka tiden, tyvärr.
 
Så nu tar vi nya tag och gör det bästa av situationen! ;-)
 

På fotot syns Qtcat Capella
 
 

bloglovin Qtcat Katteri

Skapa en profillänk
RSS 2.0