Att kunna se det från den ljusa sidan...

 
Den här trudelutten får mig alltid att dra på smilbanden! :-D 
Jag känner för att dela med mig av den i kväll! 
 
 
 
 
 
 
 

Kattungarna har blivit 3 månader

 Nu har de hunnit bli 3 månader gamla och idag var jag och fotade dom en sista gång innan de flyttar. Escada flyttar redan i morgon och Hugo stannar kvar ett tag till. Jag tror att fodervärdarna känner lite samma sak som man själv brukar känna när ens kattungar flyttar hemifrån. Man känner både en form av lättnad men även massvis med saknad. Man blir ju van med kattungarnas stök och bus och även om de kan driva en till vansinne ibland när de hittar på en massa bus och rackartyg så blir det oerhört tomt när de flyttar. Det blir så tyst och ödsligt och det känns som att det är något som saknas. Man saknar de där snabba små bustassarna som springer, hoppar och klättrar överallt och de där busrycken de får, när de ränner som små turbobilar över golvet. Man saknar att få titta på dom när de ligger och sover och man saknar att få ha dom spinnandes och mysandes i sitt knä. Just det där "hej då:et" när de åker iväg i sin nya bur till sitt nya hem, med sin nya husse och/eller matte, kan få det att snörpas till i halsen. Det som gör att det känns lite lättare med avskedet är vetskapen om att den nya lilla familjemedlemmen kommer att få det bra i det nya hemmet och att hon/han kommer att skänka mycket glädje och lycka till sin nya ägare.
 
Jag vill tacka mina underbara fodervärdar, Sara & Linus, för att ni har gjort ett enastående jobb med denna kull! Jag är oerhört tacksam för allt som ni har gjort och för att ni har ställt upp i ur och skur med både det ena och det andra. Tack, ni är underbara! <3
 
 
 
 
 

Kattungarna har blivit 12 veckor

Tiden går fort nu! Kattungarna har hunnit bli 12 veckor gamla och det är snart dags för dom att flytta. Idag har de varit hos veterinären och fått den andra vaccinationen, id-chip och blivit veterinärbesiktigade. De skötte sig utmärkt, både hos veterinären och under bilresan!
 
Hugo ville inte vara med på bild denna gång. Han ville sova när han kom hem och då ville jag inte störa honom. Så det blev ett gäng bilder på Tussan istället. Hon var ovanligt lätt att fota denna gång :-P Annars är hon mer känd som suddiga-katten ;-)
 
 
 
 
 
 
 

En liten paddelur

Det har tillkommit en liten paddelurfröken vid namn S*Sagotassens Eowyn! <3 Tack Annelie, för möjligheten att köpa tillbaka denna underbart söta lilla fröken efter Weber! 
 
Eowyn samägs med S*Christelles, och det är även uppe i Sundsvall som hon kommer att bo <3 Tack Christelle! :-)

 
S*Sagotassens Eowyn, blåsköldpaddspotted (bärare av colourpoint)
 
Om allt går enligt planerna så kommer hon att få träffa (N)Rakkerfantens Erasmus (BRI b 21 33) nästa år! :-)
 

Brittspecial lördagen den 5 oktober!

Lördagen den 5 oktober så är det en Brittspecial på SNRF:s utställning i samarbete med Brittsällskapet! Den här gången är utställningen i Gimo, vilket jag tycker är roligt då jag har bott och gått i skola där en gång i tiden :-)
 
 
Jag har anmält ett gäng britter och även mina Selkirk Rex :-) Jag gillar online-anmälan som SNRF har! Så smidigt att använda! Jag håller tummarna för att det blir mycket brittfolk på utställningen, hoppas att vi ses där! :-D
 
Här hittar du inbjudan: http://www.snrf.org/files/Inbjudan-Gimo_2013.pdf
Här gör du enkelt din anmälan online: http://www.snrf.org/anmaelan-on-line.html
 
Det blir många fina priser och till den vinnande britten så väntas bland annat detta stora klätterträd!
 
WCF:s utställningar skiljer sig lite på några punkter jämfört med Fife-utställningar. De största skillnaderna är att utställningarna är lite mindre (färre antal katter och utställare) vilket jag personligen faktiskt föredrar då det är lugnare för både utställare och katter. Sedan är burmåtten och burplaceringen annorlunda jämfört med vad man är van med på Fife. Inom WCF så står burarna oftast så att besökarna går på ena sidan och utställarna på den andra. Sedan är det själva uttagningen/tävlingen som skiljer sig lite. WCF har några extra steg till i tävlingen och har en "Best of the Best". Nedan ser du ett uttagningschema för WCF. Om det är en ras-special så blir den som en egen kategori utöver de vanliga kategorierna.
 
Klicka på bilden för att få större bild.
 
I Ffie tar man inte ut en BIS totalt inom kategorin (="Bästa Långhår, korthår" etc inom WCF) och det är sällan det tas ut en BIS totalt (Best of the Best) där alla kategorier tävlar mot varandra. Inom WCF så är "Domarens Bästa" detsamma som NOM är inom FIFe. 

bloglovin Qtcat Katteri

Skapa en profillänk
RSS 2.0