Nu har kattungarna flyttat till sina nya hem

Nu är det riktigt tomt här hemma. Inga små huliganer som springer omkring och ska fälla krokben så fort man rör sig mot köket, inga små busfrön som hänger i filten i soffan, inga små "odjur" som biter en i tårna....det är riktigt tomt och nästan läskigt lugnt.

Betelgeuse flyttade redan i torsdags och han fick flyga flygplan ner till Karlskrona. Där har han intagit sin plats som prins och har fått fyra nya kattkompisar varav två av dem är britter. Jag fick några bilder från den nya ägaren:

♥♥♥

Fotograf till bilderna ovan är Anne-Marie Lundmark

Visst ser han ut att må som en riktig prins! :-)
Stort tack för bilderna och uppdateringarna om hur det går!


Capella och Bellatrix flyttade till sina nya hem i lördags och enligt rapporter så har allt gått bra där också :-)

Capella sover gott i sitt nya hem♥


Capella hälsade att hon gärna diskar i sitt nya hem ;-)



Här är en bild samma dag som Capella och Bellatrix flyttade hemifrån. En sista diskning innan flytt ;-)



Kattungarna har fått underbara hem hos er och jag önskar er all lycka med era nya familjemedlemmar!

Ha det bra så hörs vi! :-)


Det kom en hälsning från Bamse (Qtcat Paul Frank)♥

Tack för bilderna på stora killen! Han har växt en hel del sedan jag såg honom sist ;-) Jag ser fram emot att få höra om husvagnssemestern i sommar :-)

Den här killen föddes i januari förra året och är son till Alvina och Frans. Funderar dock på vem han ärvde de söta örontofsarna av? Stilig är han iaf ♥



Första utställingen på ett år...

Det var blandade känslor i helgen som var. Lördagen var katastrofal. Allt som kunde gå fel gick fel och jag blev jättestressad och det slutade med att jag drog mina katter på lördagen (= de ställdes inte ut).

För att göra en lång historia kort så började dagen med att Frans gjorde två "olyckor" i sin transportbur. Både nr 1 och nr 2. Snuskkatten. Detta har han börjat med på senare år. Får han åka i den stora hundburen där en låda får plats så går det jättebra. Men nu var ju den upptagen för kattungarna och Alvina. De hade i sin tur, såklart, lyckats välta kattlådan och trampat runt korven som låg där i. När jag kom fram till utställningen så fick jag börja med att försöka sanera av katterna så mycket det gick. Jag fick låna våtservetter av Lotta som tur var. Så fort vet.besiktningen var klar så skyndade jag mig att få upp burskynkerna för att lyfta in katterna i burarna. Sedan fick jag börja med att tvätta av Frans tassar på toaletten (vilket inte var det lättaste då det var en gammal blandare med tvåhandsfattning och en vattenstråle som stod åt alla håll). Efter en svettig match  med OK resultat satte jag in honom i den färdiga utställningsburen och gick iväg med katt nummer två för att tvätta tassarna. När jag kommer tillbaka, stressad och förvirrad, ser jag till min förtvivlan att jag har glömt att ta ur toalådan med sand ur Frans bur under tiden hans tassar ska torka. Där ligger Frans som en överjäst limpa i kattlådan och jag inser att det där var inte bra. Jag känner hur förtvivlan kommer smygandes och jag tar upp Frans för att se hur illa det är. Hans tassar ser ut som chokladbollar med pälrsocker på. Försöker borsta bort sanden, men den har geggat sig in i pälsen. Vid den här tidpunkten ropar de ut att korthårskullen ska bedömmas. Stressad och förvirrad ber jag Lotta att hjälpa mig att ta upp kattungarna för bedömning. Jag kunde inte kocentrera mig alls utan hoppades bara att de inte skulle lukta kattbajs om deras tassar. Bedömingen avklarades och väl framme vid utställningsburen igen så känner jag att tårarna är nära. Jag insåg att jag inte skulle hinna fixa Frans kattsandsgeggiga tassar och inte heller ville jag brottas med mina små bebisar inne på toaletten för att tvätta deras tassar. Allt kändes bara så fel och så jobbigt att jag gick för att prata med sekretariatet. Väl där så kom tårarna. Efter att ha beslutat mig för att inte ställa ut katterna under lördagen så kändes allt mycket bättre. Stressen lades sig och jag kunde slappna av.

För att inte samma sak skulle hända på söndagen så åkte jag iväg en snabbis (trodde jag) för att köpa en till hundbur. Detta för att Frans också skulle få plats med en kattlåda i transportburen. Jag hittar en bra hundbur inne i djuraffären och köper den. Vid det här laget så regnar det ute och blåser väldigt friskt. Jag tänkte att nu blir det skönt att få åka och hämta katterna och åka hem. Jag står där på parkeringen och letar efter mina bilnycklar och medan regnet öser ner så sneglar jag in i bilen och ser att nycklarna sitter kvar. Inne i bilen. Jag har låst ut mig. Vid det här laget vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Det känns som att jag har en förbannelse över mig. Jag ringer min underbara sambo och frågar om han skulle kunna tänka sig att åka in till uppsala. Det gick bra, han blev inte ens arg över att få behöva åka ca 10 mil enkel resa för att låsa upp min bil.

Medan jag väntade på att sambon skulle komma så passade jag på att äta lite mat. Första målet på dagen. Jag var helt slutkörd och såg ut som sju svåra år, ja jag kände mig även som det. Sambon kom efter dryga timmen och jag kom in i bilen. Sedan började projektet att få upp den förbaskade hundburen. Jag fick lov att gå tillbaka till djuraffären för att få hjälp. Men sen gick det bra :-)

Jag var helt förstörd när jag kom hem på kvällen! Men då skulle jag bada katter och kom i säng runt 23.00

Lördagen gick bättre, även om Frans päls inte var i topp så var den iaf bättre än dagen innan. Han tog sin Champion-titel och kattungrna fick bra bedömningar de med. Inget storslam, men det gjorde inget för jag var så glad över att dagen fungerade bättre än dagen innan.

Efter den här helgen så inser jag, mer än tidigare, att utställningar är något jag inte kan åka på så ofta som jag skulle vilja. Både kropp och knopp orkar inte så mycket jag önskar.

Jag blev även väldigt glad över att mina kattungeköpare kom och hälsade på! Både Capellas och Bellatrix nya ägare, men även Qtcat Ed Hardys (Eddie) ägare kom och hälsade på :-) Det var jättetrevligt att få träffa er alla och även om jag var förvirrad och trött så hoppas jag att ni hade en trevlig stund på utställningen.

Sist, men inte minst, vill jag tacka Lotta Wallin och Boel Hultén för att ni hjälpte mig med kullklassen och hålla i mina små pälsbollar!♥♥♥ Kram på er!


Frans på utställningen

Foto: Lotta Wallin


bloglovin Qtcat Katteri

Skapa en profillänk
RSS 2.0