Lilla TamTam

Det blir oftast söndagarna som man har tid att ta lite bilder :-) Denna söndag blev det TamTam som fick vara fotomodell :-)


Vi väntar kattungar i slutet av februari 2012

Ja, ibland blir det inte alls som man har planerat och det är bara att hänga med i svängarna.
Jag hade planer på en annan hane till Alvina, vi väntade bara på att hon skulle börja löpa. Hon tog ett år på sig innan hon äntligen ville löpa :-/ Tydligen alldeles lagom tills Frans blev fertil igen. Först visade han inget intresse alls men
senare samma dag hörde jag "parningsskrik" och då var det bara att vänta på att hallontuttar skulle dyka upp ca 3 veckor senare. Visst dök det upp hallon. Jag hade visserligen inget emot att göra om denna kombination då jag gärna vill spara en hona (det blev bara hanar i förra kullen) och hade planer på att göra det också, men trodde att Frans "chipkastrering" skulle sitta i längre än vad det tydligen gjorde. Det var verksamt i ca 10 månader för Frans.

Nu ser jag fram emot en kull med brittbollar och det är bara att fortsätta denna eviga väntan som man ofta får utstå som uppfödare :-)

Förväntade färger är: blå, svart, blåspotted och brunspotted. Alla kattungar kommer att bli bärare av dilution och colourpoint.


Mamma


Pappa

En söndag

Idag blev det lite foton på pälsbollarna, det var ett tag sedan sist.


Alvina


Trollet


TamTam



Förutom lite nya bilder så tänkte jag komma med lite andra nyheter som rör uppfödningen.

*Vi väntar på en ny import som förhoppningsvis anländer inom en snar framtid. Det blev inte riktigt som jag hade planerat men förhoppningsvis så går det bra ändå :-)

* Alvina är dräktig och väntar kattungar i slutet av februari. Det är Frans som är pappa och den här gången hoppas jag att det dyker upp en hona till mig. (mer information kommer i ett eget inlägg inom kort)

* Frans är fertil och lånas ut väldigt begränsat till passande honor som är HCM-scannade och PKD-negativa.


Foto taget 2012-01-15


Frans-fakta:


Ras: Brittiskt Korthår
Född: 2009-07-21
Kön: Fertil hane
Färg: Brunspotted, ems: BRI n 24
Namn i stamtavla: S*Palace&Main's Sunseeker

Hälsotester:
HD normal
HCM normal 2011-07-22
HCM normal 2010-08-06
PKD negativ (DNA-fria föräldrar)
Blodgrupp A (bär på B)

Länk till stamtavla
http://www.pawpeds.com/db/?a=p&id=943705&g=4&p=bri&date=iso&o=ajgrep

FODERVÄRD SÖKES!


Söker efter en fodervärd för Alvina

Mer info om Alvina finns här: http://hem.bredband.net/Sudden121/katt/s_alvina.html

Då Alvina är en väldigt dominant hona så har hon svårt att vara "snäll" mot mina andra katter och nu har det gått till en gräns där jag måste göra något. Jag har funderat fram och tillbaka och i dagsläget så har jag de åtskilda, men det håller inte i längden. Så nu söker jag efter ett fodervärdshem som helst inte har andra katter (eller möjligtvis en trevlig kastratpojke- då hon tycker om min hane). Du ska bo inom ~10 mil från Uppsala.

För mer information om fodervärdskap, läs här: http://hem.bredband.net/Sudden121/annat/s_fodervard.html

Hör av dig om du vill veta mer!


bloglovin Qtcat Katteri

Skapa en profillänk
RSS 2.0